خشم ترامپ از افشاگران اطلاعات جنگ علیه ایران ولی نصر: نظم خاورمیانه دیگر بر مهار ایران بنا نخواهد شد کره جنوبی برای مشارکت در درگیری‌ غرب آسیا نیرو اعزام نمی‌کند پنتاگون خروج بخشی از نیروهای آمریکا از اروپا را بررسی می‌کند شکست طرح ضد ایرانی آمریکا در شورای امنیت با وتوی روسیه و چین جنایت جدید مزدوران سعودی در تعز؛ 3 کودک یمنی شهید شدند تقدیر ویژه رهبر انصارالله از نیروهای مسلح یمن در پی پیروزی‌های بزرگ واکنش بقائی به ادعای واهی عربستان در خصوص تعرض به مکه مکرمه انهدام پنجاه و سومین پهپاد MQ-9 ارتش تروریستی آمریکا کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: آمریکا علیه ایران جنایت جنگی مرتکب شده است هشدار درباره حملات عامدانه اسرائیل برای فعال کردن گسل‌های زلزله لبنان عراقچی پس از سفر چین: تصمیمات امروز پیامدهای گسترده‌ای خواهد داشت ترامپ با سران کشورهای عربی خلیج فارس درباره جنگ ایران گفت‌وگو می‌کند واشنگتن پست: راهی برای متوقف کردن انصارالله وجود ندارد جدیدترین ادعای سخنگوی سنتکام علیه ایران جنگنده F-۴۷ آمریکا به پرواز نزدیک می‌شود

لوکاشنکو: اگر روسیه نبود، سناریوی اوکراین در بلاروس تکرار می‌شد

روسیه  رئیس‌جمهور بلاروس اعتراف کرد: اگر روسیه نبود در سال 2020 سناریوی اوکراین ممکن بود در کشور ما نیز تکرار شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۷ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۵ - 2026 September 19
کد خبر: ۳۱۹۰۵۹

به گزارش راهبردمعاصر به نقل از خبرگزاری «نووستی»، الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور بلاروس اعلام کرد که کنار گذاشتن همکاری این کشور با روسیه و چین، هرگز موضوع هیچ مذاکره‌ای نبوده، نیست و نخواهد بود.

او در مصاحبه‌ای گفت: «من همیشه به کشورهای غربی هشدار داده‌ام که روابط مینسک با مسکو و پکن به‌عنوان موضوعی برای مذاکره، هرگز مورد بررسی قرار نخواهد گرفت و هیچ جایگزینی برای همکاری‌های ما با این دو کشور وجود ندارد.»

لوکاشنکو افزود: «من از همان ابتدا به کشورهای غربی هشدار دادم: فدراسیون روسیه و جمهوری خلق چین دو کشوری هستند که روابط ما با آنها از چارچوب هر نوع مذاکره خارج هستند و این موضوع قابل بحث نیست.»
 رئیس‌جمهور بلاروس یادآور شد که در سال 2020 اگر این کشور از روسیه جدا می‌شد، ممکن بود در بلاروس نیز همان سناریویی تکرار شود که اکنون در اوکراین جریان دارد.

الکساندر لوکاشنکو توضیح داد: «در سال 2020 تلاش کردند در کشور آشوب به‌راه اندازند و ما را به‌زور از روسیه جدا کنند. اگر موفق می‌شدند و مسکو در کنار ما نایستاده بود، در کشور بلاروس همان اتفاقی رخ می‌داد که اکنون در اوکراین در حال وقوع است.»

پس از انتخابات ریاست‌جمهوری بلاروس در تاریخ 9 آگوست 2020 که لوکاشنکو برای ششمین بار در آن پیروز شد، مخالفان سیاسی در این کشور اعتراضاتی را براه انداختند. نیروهای امنیتی برای متوقف کردن این اعتراضات از جمله از تجهیزات ویژه مقابله با اغتشاشات استفاده کردند. کمیته امنیت دولتی بلاروس (کاگ‌ب) در فوریه 2021 اعلام کرد که اقدامات اعتراض‌آمیز مخالفان تقریباً به‌طور کامل فروکش کرده است.

بلاروس خاک خود را به هیچ‌کس واگذار نخواهد کرد

رئیس‌جمهور بلاروس در پاسخ به سئوال دیگری تأکید کرد که این کشور ادعایی نسبت به خاک دیگر کشورها ندارد، و البته یک وجب از خاک خود را نیز به کسی واگذار نخواهد کرد. او گفت: «شرایط به این شکل رقم خورد و ما پذیرفته‌‌ایم که این سرزمین متعلق به ماست و تا زمانی که من در قدرت هستم، فرمول یکی است: ما به مال دیگران نیازی نداریم، و آنچه به ما تعلق دارد را هم به هیچکس واگذار نمی‌کنیم.»

آمریکا هرگز از بلاروس نخواسته از روسیه دور شود

الکساندر لوکاشنکو همچنین اعلام کرد که هیئت آمریکایی هرگز از بلاروس نخواسته که از روسیه فاصله بگیرد. او گفت: «مقامات آمریکایی که بارها نزد من حضور داشند، هرگز نمی‌گویند که می‌خواهند ما از روسیه فاصله بگیریم یا از آن جدا شویم.»

رئیس‌جمهور بلاروس تأکید کرد که هیئت آمریکا هرگز چنین درخواستی مطرح نکرده، با وجود اینکه این امر می‌توانست به سود غرب باشد و مینسک هم هرگز با این مسئله موافقت نخواهد کرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در اواخر ماه آگوست در اقامتگاه خود در حومه مسکو با همتای بلاروسی خود دیدار کرد. پوتین در  این دیدار اعلام کرد که با وجود همه تلاش‌ها برای اعمال نفوذ از خارج، همکاری‌های تجاری و اقتصادی میان دو کشور با موفقیت در حال توسعه است.

بلاروس به درخواست آمریکا 25 زندانی را آزاد می‌کند

لازم به ذکر است، جان کول، فرستاده ویژه آمریکا در امور بلاروس هفته گذشته اعلام کرد که در پی مذاکرات مقامات آمریکایی و بلاروسی، مینسک به نشانه حسن نیت 25 نفر را از زندان آزاد خواهد کرد.

یک منبع نزدیک به دفتر مطبوعاتی رئیس‌جمهور بلاروس به نقل از فرستاده ویژه آمریکا این مسئله را تأیید کرده است.  الکساندر لوکاشنکو 15 سپتامبر با نمایندگان تیم دونالد ترامپ دیدار کرد. ریاست هیئت آمریکایی را جان کول بر عهده داشت.

روز چهارشنبه اعلام شد که فعالیت هیئت آمریکایی در بلاروس به پایان رسیده و آنها این کشور را ترک کردند./تسنیم

کلمات کلیدی: روسیه
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار